- Nieuws

Nieuw voetverzorging 3 (met massagestoel)

23-01-2017. Elk jaar probeer ik de dientverlening van 123voetjes te verbeteren. In 2017 introduceer ik een derde dienst. 

Voetproblemen werken soms door in een aangepaste houding en manier van bewegen. Dat resulteert dan in klachten op andere plaatsen dan de voeten zelf zoals rug, nek en schouders. Ook stress en een slechte werkhouding kunnen oorzaak zijn van dergelijke klachten.

Bij voetverzorging 3 wordt een uitgebreide voetbehandeling gecombineerd met een moment van ontspanning. Na afloop van de pedicurebehandeling neemt u plaats in een speciale massagefauteuil.

De verschillende massagetechnieken van de stoel zorgen dat de spieren op vele plaatsen van het lichaam aangezet worden om te ontspannen. Het trillen, kneden, kloppen en nabootsen van vingerdruk zorgen voor verbetering van de doorbloeding, waardoor de klachten verminderen. Het resulteert in het wegnemen van spierspanning en verbeterde afvoer van afvalstoffen. Veel gebruikers ervaren daadwerkelijk de toegevoegde waarde van dit extra moment van ontspanning.

Massagestoel

Entree vernieuwd

19-06-2016 Op Facebook was het al bekend gesteld, maar nu ook even bij deze nieuwspagina.

De ingang van pedicurepraktijk 123voetJes is vernieuwd. Het tuinpad, het gras en de boompjes zijn verwijderd. Alles is betegeld voor een nette eerste indruk. Kijk even bij de fotogallerij voor het resultaat.

Studiedag Pedicure en sporters

8 april 2016. Elk jaar zijn er in Nederland 260,000 blessures als gevolg van sporten aan voet, hiel of tenen. Ook binnen mijn praktijk zie ik met name veel hardlopers. Voor mij een reden om mij op dit onderwerp eens bij te laten praten bij PediRoda in Weesp. Sportblessures volgen uit een wisselwerking tussen de belastbaarheid van het individu  en de belasting als gevolg van sporten. Het was leuk om eerder opgedane kennis over anatomie te kunnen uitbreiden met kennis over lichaamsbouw, houding en beweging. Ook was er aandacht voor de persoonlijke uitrusting bij verschillende sporten. Een leerzame dag.

Beurs 2016 Dusseldorf

Beautybeurs 2016

Nieuws zondag 6-3-2016

Ieder jaar wordt in Düsseldorf de internationale Messe Beautybeurs georganiseerd. Verspreid over vier hallen is op de Duitse beurs van alles te zien op het gebied van make-up, nagelverzorging, wellness en voetverzorging.

Natuurlijk is het proberen van een stoelmassage ook super, maar wij bezochten de beurs op zoek naar nieuwe innovaties op gebied van voetverzorging.

Bij de stand van Busch even gesproken over de nieuwste frezen. Nieuw in hun assortiment waren frezen die zijn samengesteld uit twee componenten. Waar met de introductie van frezen van keramiek, die echt minder warm worden bij wrijving dan metalen frezen, al echt een verbetering was te zien, kwam Busch dit jaar met een lijn die keramiek combineert met diamant. Voor het verwijderen van zwaar eelt blijven de oude frezen beter, maar de hybride twister belooft een nog gladder resultaat bij lichte eeltvorming.

Enthousiast ben ik daarnaast over een productlijn van het familiebedrijf Sanamed dat nu nog niet op de Nederlandse markt actief is, maar dat wel van plan is op korte termijn. Het bedrijf bestaat al 10 jaar en heeft inmiddels 30 medewerkers. Ze  leveren verzorgingsproducten voor o.a. droge voeten. Gebruikelijk was het tot dusver om de behandeling van droge voeten te doen met een crème. Dat is ook wat eigenlijk alle bestaande merken nu leveren. Deze verzorgingslijn wordt echter aangebracht als schuim. Bij het uitproberen bleek dat het schuim snel wordt opgenomen door de huid en hierdoor voelt het aanzienlijk minder vettig aan na aanbrengen was onze ervaring. De huid geeft al na een paar minuten niet meer af. Verder is het product  vrij van parfum en kleurstoffen. Afhankelijk van hoe droog de huid is kan gekozen worden voor een 5, 10 of 15% urea variant. Van alle soorten een paar doosjes gekocht om uit te proberen. Dit lijkt een veelbelovend product.

Specifieke verzorgingsproducten voor de man niet kunnen ontdekken nog op de beurs. De industrie laat het op dat vlak nog wat liggen.

Verruimde openingstijden

Pedicurepraktijk 123voetJes is nu ook in de ochtenden geopend! Op de ma, di, woe en donderdagochtend.